merk
gezondheidsdoel
eigenschappen
type
reviews
prijs
Glutamine
L-glutamine is verkrijgbaar als los poeder en in capsules. Het poeder los goed op, heeft een neutrale, licht zoete smaak, en is verhoudingsgewijs voordeliger dan L-glutamine in capsules.
Overige informatie
Glutamine is een aminozuur dat in onze dagelijkse voeding voorkomt (in zuivel, eieren, vlees, granen en groenten) en ook door ons eigen lichaam kan worden aangemaakt. Zodoende wordt glutamine tot de niet-essentiële aminozuren gerekend. Toch zijn er situaties waarin inname van extra glutamine wenselijk is. Om die reden wordt glutamine soms aangeduid als een semi-essentieel aminozuur.
Glutamine is verkrijgbaar in capsules en als los poeder. Wie grotere hoeveelheden glutamine wil innemen, bijvoorbeeld driemaal daags vier gram (een gangbare dosis onder kracht- en duursporters), kan beter los poeder nemen omdat dit een stuk voordeliger is. Bovendien lost glutamine goed op in water en heeft het een vrij neutrale smaak.